Известие

Collapse
No announcement yet.

миене на двигателното отделение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
    Като миеш гледай само да не набиваш вода под декоративния пластмасов капак, защото ако имаш проблем с кабелите и уплътненията влиза вода при свещите и си за нови такива заедно с кабелите. А и някоя бубина може да отиде
    аз свещи нямам само дюзи
    Last edited by k1lcone; d.m.y г., 10:01.

Comment

Аз само си забърсвам с леко навлажнен парцал двигателя...Имам си кора и да Ви кажа честно не ми се налага често дори да го забърсвам, но пак казвам да отиваш на автомивка да мият там двигателя си е самоубийство
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
        Като миеш гледай само да не набиваш вода под декоративния пластмасов капак, защото ако имаш проблем с кабелите и уплътненията влиза вода при свещите и си за нови такива заедно с кабелите. А и някоя бубина може да отиде
        При мене от такова нещо ми замина бобината от вода на едно цилиндърче на свещите бяха мили двигатела ....
        sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
        Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
        Ramstein - Benzin
        https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

двигател не се мие. на моя кола няма да измия мотора никога.разбирачите дето купуват коли искат мотора да не е измит
          последно измих на сестра ми на колата мотора и брах ядове за 500лв
          Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Първоначално публикувано от k1lcone Покажи съобщение
            аз свещи нямам само дюзи
            Sorry

Comment

Има си рискове, но ако се направи кадърно си е даже добре според мен.....човек може овреме да види къде просълзява масълце, или нещо друго......но всеки си решава сам.....
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

аз свещи нямам само дюзи
                Вероятно имаш свещи, 4 на брой, освен това струват 35 лв бройката, но - това е една друга тема.

Изчерпахте ли се, та да заключвам?

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                  Вероятно имаш свещи, 4 на брой, освен това струват 35 лв бройката, но - това е една друга тема.

Заключвай, то е ясно че всеки сам си преценя
                  156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение

мойте не работат. или поне част от тях и пак колата върви. и що се искаш да ми заключваш темите? найш колко теми мога да ти покажа дет са за заключване ама никой не ги бара
                    Last edited by k1lcone; d.m.y г., 01:20.

Comment

мойте не работат. или поне част от тях и пак колата върви. и що се искаш да ми заключваш темите? найш колко теми мога да ти покажа дет са за заключване ама никой не ги бара
                      Първо за свещите - смени си ги комплект, за да нямаш ядове зимата, най-добре работят когато и четирите са еднакви ...

Второ за темите - щото почти всяка тема, след третия пост се превръща в безсмислено дрънкане и спамене.
                      Пък ако те влече - прати ми линкове и ще заключа още теми...

Comment

да не отварям нова тема да питам тука как се сменят свещите. маха ли се акумулатора първо?

Comment

Не. По-важно е да не си на контакт.

Comment

С нафта се мие най-добре двигателния отсек... Парцалчето, в една паничка малко нафта и търкане му е майката... всичката мръсотия пада, и двигателя остава лъскав и защитен от влагата... Но е силно препоръчително да има и кора отдолу, че мазничкото доста прах лови...
                            156 1.8 TS '98 144hp

Comment

На скоро бях пускал подобна тема.И аз бях решил да мия мотора но ме отказаха на бързо...Купих си обезмаслител Меглио от близкия маркет и финала беше впечатляващ
                              преди и след миенето !

Comment

Първоначално публикувано от sandeto Покажи съобщение
                                С нафта се мие най-добре двигателния отсек... Парцалчето, в една паничка малко нафта и търкане му е майката... всичката мръсотия пада, и двигателя остава лъскав и защитен от влагата... Но е силно препоръчително да има и кора отдолу, че мазничкото доста прах лови...
                                Колега, аджеба туй дето си го написал - пробвал ли си го?
                                Както сам казваш:
                                Първоначално публикувано от sandeto Покажи съобщение
                                ...мазничкото доста прах лови...
                                , сещаш ли се тоя мотор на втория ден на какво ще прилича? Ако не се сещаш, гледам че си с бензинка, иди на една бензиностанция и виж на дизелите около гърловините на резервоарите каква гняз има... Пък ти искаш да си омажеш мотора.... Сети се и добре загрял мотор, намазан с нафта - каква гледка и миризма ще добие...

Comment

Working...
                                X